de Simona Paun 28 februarie 2017 0 Comentarii

Cum alegem dimensiunile potrivite pentru lenjeriile de pat?

Fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată cu alegerea nepotrivită a dimensiunilor lucrurilor pe care le cumpărăm. În special atunci când alegem să comandăm produse online, se întâmplă ca mărimile să nu se potrivească, mai ales în cazul hainelor sau al încălțărilor, deoarece există mici diferențe între branduri.

Și lenjeriile de pat fac parte din categoria produselor care necesită o atenție deosebită în privința dimensiunilor. Doar nu vrei să te trezești cu o lenjerie de pat prea mică, în care pilota stă înghesuită în cearșaf sau una prea mare, care devine incomodă…

Înainte de a comanda o lenjerie de pat, trebuie să măsori cu atenție atât patul, cât și pernele, pilota și salteaua (în cazul în care dorești cearșaf cu elastic). Ai nevoie de lungime x lățime x înălțime.

articol lenjerii3

Paturile standard sunt întâlnite în cele mai multe cazuri. Acestea prezintă următoarele dimensiuni:

  • 200cm x 90cm;
  • 200cm x 140cm;
  • 200cm x 160cm;
  • 200cm x 180cm;
  • 200cm x 200cm.

De obicei, și lenjeriile de pat standard sunt confecționate după dimensiunile prezentate mai sus, astfel încât să se potrivească perfect și să nu fie nevoie de modificări ulterioare. În general, un set dublu de așternuturi este alcătuit din cearșaf de pat, cearșaf de pilotă și două fețe de pernă.

În cazul în care ai un pat făcut la comandă, trebuie să știi ce dimensiuni are și să cauți o lenjerie de pat standard care să i se potrivească sau una realizată tot la comandă.

Cearșaful de pat trebuie să fie suficient de mare, astfel încât să încadreze salteaua și să o depășească cu aproximativ 20cm pe fiecare latură.

Cearșaful de pilotă trebuie să se potrivească dimensiunilor pilotei, putând fi ales chiar și cu câțiva cm mai mare decât aceasta. În acest mod, pilota nu va fi înghesuită în cearșaf și nici nu te va incomoda.

Fețele de pernă se regăsesc, cel mai adesea, în 2 variante: 50cm x 70cm sau 70cm x 70cm. Acestea se aleg în funcție de preferințele tale: dacă îți place să dormi pe pernă înaltă, poți alege ca fețele de pernă să fie exact pe dimensiunile pernelor, iar dacă îți dorești ca perna să fie mai joasă, îți recomandăm să alegi fețele de pernă cu câțiva cm mai mari.

articol lenjerii2

Ți-ai luat notițe? Bun, atunci te invităm să pornești în căutarea lenjeriei de pat perfectă pentru nevoile tale. Noi te așteptăm să ne vizitezi pe www.visepufoase.ro și îți promitem o călătorie savuroasă printre sutele de modele de lenjerii de pat.