de Simona Paun 13 martie 2017 2 Comentarii

De ce sunt recomandate lenjeriile din bumbac? Proprietăți și avantaje

În articolele trecute am tot vorbit, în mare parte, despre lenjeriile de pat confecționate din bumbac sau din combinații de bumbac și alte materiale. De această dată ne-am gândit să discutăm despre bumbac în sine și despre proprietățile sale.

Bumbacul este o fibră textilă rezultată din semințele plantei de bumbac, fiind cunoscut și apreciat la nivel mondial pentru beneficiile sale. Încă din cele mai vechi timpuri, bumbacul a fost utilizat în special pentru confecționarea obiectelor vestimentare, dar se folosește și în producția de prosoape, covoare, fețe de masă, lenjerii de pat și multe altele.

Cele mai importante țări producătoare de bumbac sunt China, India și Statele Unite ale Americii. Înainte de anul 1990, chiar și România era cunoscută pentru produsele confecționate din bumbac însă, cu timpul, majoritatea fabricilor s-au închis, iar producția s-a diminuat considerabil.

Bumbacul este versatil, fiind foarte râvnit de cei care doresc să se bucure de materiale naturale și să aibă parte de confortul mult așteptat. Este cunoscut faptul că articolele din  bumbac sunt cele mai bune și sunt recomandate sub orice formă.

Alegerea țesăturilor din bumbac reprezintă cea mai bună opțiune și, în această privință, enumerăm câteva proprietăți și avantaje:

 • sunt foarte plăcute la atingere;
 • oferă un confort sporit;
 • sunt ușor de întreținut (curățat, călcat);
 • rezistă foarte bine în timp;
 • prezintă proprietăți hipoalergenice;
 • nu irită pielea;
 • permit corpului să respire;
 • absorb umiditatea;
 • suportă foarte bine temperaturile ridicate, fiind chiar recomandate în sezonul cald;
 • deși culoarea naturală este albă sau crem, pot fi vopsite cu orice culoare.

După îmbrăcăminte, lenjeriile de pat din bumbac ocupă al doilea loc în clasamentul produselor recomandate pentru toate categoriile de persoane, de la cele mai sensibile, până la cele care pot suporta și alte tipuri de materiale.

Mai jos îți prezentăm câteva dintre categoriile de lenjerii de pat realizate din 100% bumbac pe care le recomandă specialiștii. Acestea pot fi utilizate atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald, deoarece se adaptează ușor temperaturilor oferind o senzație răcoroasă plăcută atunci când este cald și sunt călduroase în nopțile friguroase.

Lenjerii de pat din 100% bumbac

În această categorie se regăsesc lenjerii de pat de cea mai bună calitate, disponibile în diverse modele și culori, de la imprimeuri florale, geometrice, abstracte, până la degradeuri care mai de care mai deosebite și atrăgătoare. Întreținerea acestor lenjerii de pat nu prezintă dificultăți, calitatea materialului și culorile imprimate rămânând la fel ca la început pentru o perioadă îndelungată.

colaj 100bbc

Lenjerii de pat din Damasc Satin

Acest tip de lenjerie de pat este confecționat tot din bumbac 100%, însă prezintă modele mult mai simple și mai elegante, fiind recomandat în special hotelurilor și pensiunilor. Având în vedere calitatea ridicată a materialului și faptul că aceste lenjerii de pat sunt disponibile într-o singură culoare, tot mai mulți clienți aleg lenjeriile de pat din Damasc Satin și pentru dormitorul propriu.

colaj damasc

Lenjerii de pat din Bumbac Dublu Satinat

Lenjeriile confecționate din Bumbac Dublu Satinat sunt preferate, în special, de cei care pun preț pe calitate, rafinament și bun gust. Această categorie de lenjerii de pat este recomandată în cazul dormitoarelor decorate în stil elegant, deoarece materialul prezintă un luciu delicat, este foarte fin și plăcut la atingere și este disponibil în format uni sau bi-color.

colaj bbc dbl satinat

Tu folosești o astfel de lenjerie de pat?

2 Comentarii

 1. Alizera 13 mai 2017

  Momentan nu folosesc la fel lenjeria de pat, dar probabil voi achizitiona una :p

  • Simona Paun 15 mai 2017

   Bună ziua,
   Chiar vă recomandăm o astfel de achiziție. Lenjeriile de pat din 100% Bumbac sunt de foarte bună calitate și deosebit de confortabile, reprezentând o investiție pe termen lung.

Comments are closed.