de Simona Paun 9 martie 2017 0 Comentarii

Cum dăm o pată de culoare camerei noastre?

Astăzi ne-am propus să discutăm despre cuverturile de pat, de la sfaturi privind alegerea variantei potrivite, până la propuneri venite din partea specialistului VisePufoase.ro.

Să începem întâi cu o scurtă poveste privind utilizarea cuverturii de pat. Inițial, aceasta a fost concepută cu scopul de a proteja patul și așternuturile în momentele în care acestea nu sunt folosite. Între timp însă, utilul a fost îmbinat cu plăcutul astfel că, în alegerea cuverturii de pat potrivită, acum se ține cont și de aspectul oferit întregului dormitor. Și totuși, cum putem alege cuvertura perfectă având în vedere faptul că, în prezent, piața este suprasaturată de atâtea modele, culori, dimensiuni și materiale? Este destul de greu să găsești varianta potrivită, însă nu imposibil.

În primul rând, trebuie să calculezi dimensiunile patului. Cu ajutor acestora poți stabili cam cât de lungă să fie cuvertura pe fiecare latură a patului. Este recomandat ca materialul să îmbrace toate suprafețele laterale ale patului. Acest lucru ajută la păstrarea lenjeriei de pat curată pentru mai mult timp și, în plus, oferă un aspect elegant. Însă nu este greșit nici dacă alegi o cuvertură de pat puțin mai scurtă, care să acopere doar partea superioară a patului sau doar jumătate din înălțime. Până la urmă, gustul contează, iar dacă ție îți place într-un anumit fel, atunci este bine și așa.
Următorul pas ar fi să te gândești la o culoare predominantă care ar trebui să se regăsească pe cuvertură și care s-ar asorta cu restul obiectelor de decor din cameră.

Nu în ultimul rând trebuie să acorzi o atenție sporită materialelor din care este confecționată cuvertura de pat, deoarece o cuvertură de calitate reprezintă o investiție bună care se va amortiza în timp. În plus, nu va fi nevoie să achiziționezi des cuverturi noi, fiindcă un produs de calitate prezintă și o durabilitate mare în timp.

Acum să vorbim despre culoarea/ culorile cuverturii de pat. Este necesar să iei în calcul stilul pe care l-ai ales în momentul în care ai decorat dormitorul, însă nu este musai să alegi o cuvertură de pat care nu îți place doar pentru simplul fapt că se asortează. Îți poți impune gustul personal, astfel încât să îți creezi spațiul perfect pentru odihna binemeritată. La ora actuală sunt atât de multe culori, modele și stiluri de cuverturi de pat, încât sigur vei găsi una potrivită pentru tine.
În vederea alegerii cuverturii de pat, cele mai întâlnite culori sunt crem, maro, bleu, verde, mov și/ sau gri. Există și persoane care preferă nuanțele mai aprinse, motiv pentru care culori precum turcoaz, arămiu, fuchsia, galben și/ sau portocaliu au devenit tot mai solicitate.


Specialistul VisePufoase.ro a pregătit câteva propuneri potrivite până și celor mai pretențioși

Modele florale

• acestea sunt apreciate cel mai adesea de persoanele romantice, care doresc să aducă o notă de prospețime dormitorului lor •

cuv florale

Modele geometrice

• sunt întâlnite în special în camerele tinerești, doarece prezintă un aspect jucăuș și atrăgător •

cuv geom

Modele uni, într-o singură culoare

• preferate de cei care aleg stilul clasic •

cuv uni

Modele animal print

• acest imprimeu a devenit foarte căutat în ultima perioadă, datorită aspectului deosebit pe care îl are •

cuv animal

Modele abstracte

• potrivite dormitoarelor decorate în stil minimalist, avangardist •

cuv abstracte

Sperăm ca toate aceste sfaturi să-ți fie de folos! Dacă ai și alte idei, te invităm să le împărtășești cu noi.