de Simona Paun 17 ianuarie 2017 0 Comentarii

Cum păstrăm culorile lenjeriei de pat pentru mai mult timp?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din locuință, iar culorile selectate pentru decorarea acestuia sunt alese în funcție de starea de spirit pe care dorim să o avem atunci când pătrundem și ne petrecem timpul în el.

Patul este piesa centrală a unui dormitor, așa că lenjeriile de pat trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a ne putea simți confortabil și să aibă culorile preferate pentru ca atmosfera creată să fie una prietenoasă și potrivită odihnei.

Calitatea reprezintă aspectul cel mai important în ceea ce privește alegerea unei lenjerii de pat. Atunci când achiziționăm un set de așternuturi de pat, trebuie să avem în vedere încrederea pe care o oferă furnizorul și, în special, producătorul. Spre exemplu, lenjeriile de pat confecționate în România, în fabricile din Pucioasa, sunt realizate cu tehnologii la cel mai înalt nivel, astfel încât calitatea este una excepțională, iar noi, ca distribuitor autorizat al fabricilor cu tradiție din Pucioasa, recomandăm cu căldură alegerea unor lenjerii de pat fabricate în România, calitatea fiind una comparabilă cu cea a brandurilor de lux.

Dacă în sezonul rece preferințele se îndreaptă spre așternuturi realizate din țesături groase, calitative și cu imprimeuri în nuanțe nu foarte pretențioase sau chiar simple, fără imprimeu, în sezonul cald cele mai solicitate lenjerii de pat sunt cele cu imprimeu floral, cu multe culori sau diverse forme geometrice.

Se întâmplă deseori să ne placă o lenjerie de pat atât de mult încât să ne dorim să o păstrăm pentru cât mai mult timp, pentru a ne bucura în continuarea de ea, însă pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie ca așternuturile de pat să aibă parte de o îngrijire atentă. Cel mai important aspect îl reprezintă citirea și respectarea cu atenție a indicațiilor de întreținere (spălare și călcare) a lenjeriei de pat specificate pe eticheta produsului.

Din păcate se întâmplă ca, în urma spălărilor repetate, lenjeriile de pat să își schimbe puțin culorile și acestea să nu mai fie la fel de vii și de pastelate ca la început, însă există câteva alternative în ceea ce privește păstrarea vivacității culorilor pentru o mai lungă perioadă de timp.

Adaugă în apa în care speli lenjeria de pat câteva linguri de oțet

Oțetul se folosește încă din cele mai vechi timpuri, de pe vremea când detergenții din zilele noastre nu fuseseră inventați. Propun să ne inspirăm și noi puțin din secretele străbunilor noștri și să folosim oțetul alb pentru a păstra cât mai mult timp culorile lenjeriilor de pat. Dacă optezi pentru spălarea manuală, adaugă câteva linguri de oțet în apa în care lași lenjeria la înmuiat. Însă dacă alegi să speli așternuturile la mașina de spălat, poți adăuga câteva linguri de oțet ori în recipientul pentru detergent, ori direct în mașina de spălat.

Atenție! A nu se exagera cu utilizarea oțetului, deoarece acest fapt poate duce la degradarea țesăturii!

Adaugă câteva linguri de sare la ultima clătire a lenjeriei de pat

Dacă vrei să păstrezi pentru cât mai mult timp culorile inițiale ale lenjeriei de pat, îți dezvăluim unul dintre secretele noastre: adaugă câteva linguri de sare la ultima clătire a rufelor, fie că optezi pentru spălarea manuală, fie pentru cea automată. Așternuturile de pat vor fi așa cum le știi și, în plus, vor fi mult mai curate, sarea fiind cunoscută ca un ajutor de nădejde în treburile casnice.

Alege detergenți de bună calitate și prietenoși cu țesăturile

Un alt factor important în ceea ce privește păstrarea culorilor lenjeriei de pat pentru mai multă vreme, îl reprezintă alegerea detergenților. E musai să ții cont de câteva aspecte: detergenții trebuie să fie de calitate, să fie potriviți pentru culorile/ țesătura lenjeriei de pat și să fie eficienți atât în apă caldă, cât și în apă rece.

Alte trucuri pentru a păstra culorile lenjeriilor de pat pentru cât mai mult timp

Spală lenjeriile albe sau pe cele în culori deschise cu apă caldă pentru a facilita curățarea murdăriei și a microbilor. În schimb, lenjeriile în culori închise trebuie spălate cu apă rece pentru a se evita decolorarea acestora.

Dacă și tu cunoști câteva trucuri pentru menținerea culorilor lenjeriei de pat, te invităm să le împărtășești cu noi, dar și cu ceilalți cititori!